Erasmus+ pályázat FELHÍVÁS! (Gimnázium)

A “Jobortunities – Making Work for Young People Work!” pályázatunk 2016. szeptemberében kezdődött a Szlovéniában, Lapoje-ban tartott projektnyitó konferenciával.

A projekt első feladata a logóverseny volt, melyben minden ország elkészítette azt a logót, ami a legjobban jellemzi a projekt témáját. A logó-verseny a wikispace projektoldalunkon zajlott, melyet a portugál partneriskola nyert meg.

A projekt második feladataként fel kellett kellett keresnünk egy helyi céget, melynél hospitálni kellett a diákoknak, részt véve a munkában. A projektfeladat keretében a Dunaharaszti Bárka Műhelybe látogattunk el, ahol a diákok amellett, hogy megismerték a műhely munkáját, részt is vehettek a munkafolyamatokban. A műhelymunkában való részvétel, a munka világba való bepillantás mellett különös jelentőséggel is bírt, hiszen fogyatékkal élő felnőtteknek ad munkalehetőséget az alapítvány, így a résztvevők elfogadás és tolerancia terén is fejlődtek. Az itt töltött projektdélutánról készült kisfilmet angol feliratozással a projekt honlapjára töltöttük fel, az elkészült műhelytermket pedig a sorsolással kiválasztott partneriskolánknak, a mi esetünkben a litván partneriskolának, küldtük el.

2017. március 18-március 24-ig Magyarországon, iskolánkban tartottuk a második projekttalálkozót. Igyekeztünk a mobilitás alatti programokat úgy összeállítani, hogy a résztvevők képet kapjanak a hazai munkaerő piacról, lehetőségekről. A mobilitás megnyitó ünnepségére minden országnak készülnie kellett egy kiselőadással az országáról városáról, hagyományairól valamint a munkaerőpiac helyzetéről a saját országában. Ezt a célt szolgálta a kultúrális kicskereső ( City Hunt), a várlátogatás és a városban tett séták. Igyekeztünk minden esetben a különböző országok diákjait vegyes csoportokba tenni, hiszen az angol nyelvtudás fejlesztés is a projekt egyik fő célja.

2017 szeptemberétől a diákok minden héten találkoztak Erasmus megbeszélésre és a következő feladarokat végezték el:

  1. Job shadowing napló – http://online.fliphtml5.com/ezqfi/rutg/
  2. Virtuális cégek létrehozásának lépései (https://padlet.com/katalin_lorincz/virtualcompanies)
  3. To do – job interju kisfim
  4. Not to do job interju kisfilm
  5. Reklamplakátok és reklámfilmek készítése
  6. Interju Észtországba készülve Róberttel egy észt –magyar cég IT szakemberével
  7. Kisfilmek a virtuális cégek megalapításáról

A projekt következő lépéseiben a Portugál/ Viseu találkozó November 14-21 ig. 11 diák és 3 tanár vett részt.

Beszámolónk az alábbi linken:

http://prezi.com/9ituhjbq6xrl/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

2018 április 9-14 ig az Észtországi projekttalálkozón vettünk részt 9 diákkal és 3 tanárral.

Beszámolónk az alábbi linken:

https://www.thinglink.com/scene/1048513469785047043

Minden munkánk az alábbi padletben található:

https://padlet.com/katalin_lorincz/Jobortunities

Made with Padlet